top of page
unik_logo_NOgagnsaett.png

Jeg er unik prosjektet

Updated: Feb 11, 2019

Som foreldre er det min rolle å forklare og hjelpe vårt nærmiljø til å akseptere datteren min slik hun er. Jeg vil ikke at hun skal endre sin atferd eller presse seg inn i en A4 boks, jeg vil at hun skal være stolt av seg selv, bruke alle sine talenter og blomstre på sine egne premisser. «Jeg er unik» -prosjektet ble til ut i fra tanken om å lære samfunnet å akseptere mangfoldet, heller en å lære opp unike individer å endre sin atferd til å passe inn i vår trange boks.


På Island lanserte jeg et nettsted hvor man kunne lage personlige bøker om mennesker med ADHD og autisme for å spre kunnskap ut i samfunnet og normalisere det som mange kaller for annerledes. Dette nettstedet fikk mye oppmerksomhet og vant flere priser og nominasjoner. Forhåpentligvis kan dette verktøyet også lanseres i Norge om ikke lenge.

I tillegg til å drive dette nettsted begynte jeg med foredrag om min herlige reise som Autisme-mamma i skoler, barnehager og ute i kommuner, dette i tett samarbeid med Autismeforeningen og ADHD foreningen på Island. Foredragene ble en stor suksess og har hjulpet mange skoleansatte med økt forståelse og bedre samarbeid med foreldre. Elever har fått bedre hverdag på skolen og mange foreldre har fått mer forståelse og ikke minst aksept i hjertene sine.


La oss feire mangfoldet er derfor slagordet for «Jeg er unik» -prosjektet som nettopp har startet for alvor i Norge. Fremover er det mye spennende som skjer; foredrag på skoler, opplæringsvideo om autisme, spennende samarbeidsprosjekter og personlige bøker.


Jeg gleder meg!


Klem

Adalheidur0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page